Gloria van Ewijk

De ziel van een beeld

Ik ben Gloria van Ewijk (44) en ik ben sinds 2011 aan het beeldhouwen. Beeldhouwen geeft mij de mogelijkheid om helemaal in het moment te zijn. Om alles te vergeten, het creatieproces te doorlopen en mij te laten leiden door de vorm van een steen. Ik vind het beeldhouw proces altijd uitdagend en dat maakt het voor mij ook interessant.

Naast het beeldhouwen ben ik sociale ondernemer met twee bedrijven Life Impact Company en Grit Academy. Daarnaast heb ik Stichting Shosholoza opgericht om jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

intuïtie

In het creëren van mijn beeld gebruik ik vooral mijn intuïtie. Ik blijf dicht bij de vorm van de steen en ik probeer te kijken naar wat er nodig is. 

Inspiratie

Ik vind het inspirerend om een gevoel op te roepen met mijn beelden. Iedereen mag in mijn beelden zien wat ze willen. De beelden hebben vaak wel een thema. Het thema is een intentie waarmee het beeld is ontwikkeld. Dus, bijvoorbeeld complex omdat het veel lijnen heeft en netwerk is.

Transformatie

Beelden hebben een ruimte extra kracht en karakter. Ze verlichten de ruimte naar een ander level met hun aanwezigheid. Ze zorgen dat alles in harmonie is.