Meteen naar de inhoud

Gloria van Ewijk

Beeldhouwer Gloria van Ewijk

Ik ben Gloria van Ewijk (45) en ik ben beeldhouw sinds 2011. Beeldhouwen geeft mij de mogelijkheid om helemaal in het moment te zijn. Om alles te vergeten, het creatieproces te doorlopen en mij te laten leiden door de steen. In mijn atelier in Fort Maarsseveen kom ik tot rust en krijg ik een flinke portie inspiratie door de natuur om mij heen. Ik vind het beeldhouwproces altijd uitdagend en dat maakt het voor mij ook zo bijzonder.

Naast het beeldhouwen, ben ik een sociale ondernemer met twee bedrijven Life Impact Company en Grit Academy in Utrecht. Met deze bedrijven werk ik aan een wederkerige samenleving waaraan iedereen kan meedoen en mee telt.

Ik werk op basis van mijn intuïtie

In het creëren van mijn beeld gebruik ik vooral mijn intuïtie. Ik blijf zo dicht mogelijk bij de vorm van de steen en ik probeer te kijken naar wat er nodig is. 

Gefascineerd door het beeld

Ik vind het inspirerend om een gevoel op te roepen met mijn beelden. Iedereen mag in de beelden zien wat ze willen. De beelden hebben wel een boodschap. De beelden zijn vanuit die intentie gecreëerd en tot leven gewekt.

Transformatiekracht van een beeld

Beelden geven een ruimte extra kracht en karakter. Ze verlichten de ruimte met hun aanwezigheid. Hierdoor kun je jezelf ook blijven activeren om te kijken en te voelen.

Mijn beelden en ik

Wil je meer weten?

We helpen je graag in het proces van het aanschaffen van het juiste beeld of het laten ontwerpen van een beeld. Het is een persoonlijke proces, dus maken we graag kennis.