Close
Type at least 1 character to search
Gloria van Ewijk
Simply beautiful

Over Gloria

Ik ben Gloria van Ewijk (45) en ik ben beeldhouwer sinds 2011. Beeldhouwen geeft mij de mogelijkheid om te creëren en helemaal in het moment te zijn. Om het creatieproces te doorlopen laat ik mij leiden door de steen. In mijn atelier in Fort Maarsseveen kom ik tot rust en krijg ik een flinke portie, inspiratie door de natuur om mij heen. Ik vind het beeldhouwproces altijd uitdagend en dat maakt het voor mij ook zo bijzonder. Naast het beeldhouwen, ben ik een sociale ondernemer met twee bedrijven Life Impact Company en Grit Academy in Utrecht.

Ik werk vanuit Intuïtie

In het creëren van mijn beeld gebruik ik vooral mijn intuïtie. Ik blijf zo dicht mogelijk bij de vorm van de steen en ik probeer te kijken naar wat er nodig is. 

Gefascineerd door het beeld

Ik vind het inspirerend om een gevoel op te roepen met mijn beelden. De beelden hebben een boodschap, zodat ze een specifiek gevoel oproepen.

Transformatie van een steen

Beelden geven een ruimte extra kracht en karakter. Ze verlichten de ruimte met hun aanwezigheid. Hierdoor kun je jezelf ook blijven activeren om te kijken en te voelen.

Bloed, zweet en tranen

De beelden zijn tot leven gewekt door bloed, zweet en tranen. Het creatieproces kent ups en downs, zodat de ziel in het beeld te zien is.

Exposities

Opleiding